Австралийският тенисист Марк Полманс бе отстранен от квалификациите на турнира от

...
Австралийският тенисист Марк Полманс бе отстранен от квалификациите на турнира от
Коментари Харесай

Австралиец повтори изцепка на Джокович и си изпати


Австралийският тенисист Марк Полманс бе отстранен от квалификациите на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай, откакто уцели съдията на стола с топка при спряла игра.

26-годишният Полманс, който заема 140-о място в международната класация, пропусна мачбол в двубоя си с италианеца Стефано Наполитано и в гнева си изпрати топката с все мощ в тялото на основния съдия.

При резултат 7:6(3), 6:6(6-5) Полманс имаше опция да затвори мача и да се класира за главната скица, само че ударът му от форхенд откри мрежата. Ядосан от отиграването си, той изстреля отскочилата топка, която за негово страдание се заби право в тялото на съдията на стола.

За постъпката си, въпреки и неволна, Полманс бе мигновено дисквалифициран, а по този начин Наполитано, който е 253-ти в международната класация, получи по длъжностен път място в главната скица.

Случката с Полманс напомни за дисквалификацията на Новак Джокович на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година. Тогава, в края на първия сет на мача си с испанеца Пабло Кареньо Буста от четвъртия кръг, Джокович уцели с топката една от съдийките на страничните линии. В резултат на това сърбинът бе отхвърлен от шампионата и бе лишен от заработените 250 000 долара   от наградния фонд.
 Григор Димитров отстъпи пред Синер в Пекин
Григор Димитров отстъпи пред Синер в Пекин

Битката със международния номер 7 продължи близо 3 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР